OmniaSST Audio Processing Software Overzicht

Deze complete, professionele audioverwerkingssoftware transformeert Windows-pc’s in high-end audioprocessors. Gebaseerd op een krachtige verwerkingsengine ontworpen door Hans van Zutphen, is OmniaSST de eerste processor die de revolutionaire Omnia μMPX-codec® van de Telos Alliance ondersteunt. Omnia μMPX, een gespecialiseerde codec speciaal gebouwd voor FM-radio, is in staat om hoogwaardige Multiplexed FM-signalen te transporteren over een kleine 320kbps datapijp. Verminderde gegevensvereisten betekenen dat gemultiplexte audio- en RDS-signalen van hoge kwaliteit rechtstreeks over IP van uw processor naar een decodertoepassing kunnen worden gerouteerd, wat enorme mogelijkheden biedt voor efficiënt MPX-audiotransport.

Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Functies voor audioverwerking

 • Prestaties met lage latentie – Met behulp van een i7-klasse processor kan de latentie worden teruggebracht tot slechts 5 ms.

 • De Perfecte Declipper – Een uniek filter, ook te vinden in onze Omnia.9 en 11 vlaggenschipprocessors. Het detecteert en reconstrueert clipping-beschadigde audio (vervorming veroorzaakt door te luide invoerniveaus en te agressieve mastering), die veel voorkomt in muziek.

 • Delossifier – Verbetert het geluid van lossy gecodeerde audio, zoals MP3- en MPEG2-gecodeerde audio.
 • Dehummer – Verwijdert constante tonen zoals een 50/60 Hz brom tijdens het vliegen.
 • Lowpass Filter – Het extreem steile fase lineaire lowpass filter kan worden gebruikt om frequenties af te snijden die niet kunnen worden uitgezonden, waardoor onnodige signalen van streaming audio, FM en AM-transmissie worden verwijderd.
 • Hiss Reduction Filter – Een krachtig sissend reductiefilter dat het gesis aanpakt terwijl aangrenzende inhoud met rust wordt gelaten. Vooral handig bij het afspelen van oudere nummers of andere luidruchtige inhoud.

 • Natuurlijke dynamiek – Verhoogt transiënten. Dit versterkt vooral percussie-instrumenten, waardoor er meer dynamiek ontstaat, waardoor de rest van de verwerkingsketen meer heeft om mee te werken.

 • Automatic Gain Control (AGC) – De op ITU.1770 gebaseerde AGC houdt het geluid compliant tot een gedefinieerd luidheidsniveau.

 • Basharmonieën – Dit filter verhoogt het basniveau zonder de maximale amplitude van de bas te verhogen en voegt harmonischen toe die de bas beter hoorbaar maken op luidsprekers met een slechte basweergave.

 • Fasevertraging – Voegt opzettelijk fase-niet-lineariteit toe. Kan onder andere gebruikt worden om een meer boomy bas te genereren.

 • Bass in Your Face – Voegt op intelligente wijze ontbrekende subharmonieën toe.

 • Absolute highs – Reconstrueert ontbrekende highs indien beschadigd of verwijderd door lowpass filters.

 • 2-9-Band Multiband Compressor / Limiter, x2 – OmniaSST heeft twee multiband compressoren die in serie kunnen worden gebruikt. Ze hebben een zeer natuurlijk, aangenaam en niet-vermoeiend geluid. Afhankelijk van de inhoud bewegen ze heel snel wanneer dat nodig is en langzaam wanneer ze kunnen.

 • Phasing Error (AZIMUTH) Correctiefilter – Detecteert en repareert faseverschuivingsfouten die vaak aanwezig zijn op bandopnamen en sommige slecht gemasterde cd’s. Deze faseringsfouten kunnen het luisteren erg onaangenaam maken en kunnen ook ernstige artefacten veroorzaken bij het converteren van geluid naar mono, het coderen met behulp van een lossy codec of bij het afspelen op een surroundsysteem. Dit filter detecteert en repareert dergelijke fouten automatisch. Voor FM-uitzendingen kan dit multipath-vervorming verminderen en de audiokwaliteit verbeteren wanneer de radio overgaat in mono.

 • Stereo Booster – Verhoogt de stereo breedte. Het kan worden geconfigureerd om de totale geluidsinhoud niet te wijzigen.

 • Stereo naar mono conversie – Converteert stereo naar mono zonder geluiden te verwijderen die normaal gesproken opheffen tijdens een monosom. Hierdoor klinkt mono net zo vol en krachtig als het originele stereogeluid.

 • Distortion Masking Clipper – Dezelfde tondeuse die beschikbaar is in de Omnia.9sg. Nu met een luidere en schonere “Regels zijn gemaakt om te worden gebroken” modus.

 

FM-zender kenmerken

OmniaSST audioverwerkingssoftware is het eerste product dat Omnia’s eigen μMPX™ multiplex audiocodec genereert en decodeert, zodat u hoogwaardige Multiplexed FM-signalen over een kleine 320kbps datapijp kunt transporteren, waardoor de bandbreedte die nodig is voor MPX met 83% wordt verminderd! Verminderde gegevensvereisten betekenen dat multiplexed audio van hoge kwaliteit economisch kan worden gerouteerd van een audioprocessor, via IP en rechtstreeks naar een decodertoepassing, waardoor volledig nieuwe mogelijkheden voor studio-naar-zenderverbindingen worden geopend.

μMPX bevat stereo- en RDS-gegevens, die naar de FM-zender kunnen worden verzonden met behulp van een geluidskaart van 192 kHz van goede kwaliteit. Er is geen aparte hardware stereo coder of hardware RDS encoder nodig.

De volgende FM-zender specifieke opties zijn beschikbaar:

 • FM Pre-Emphasis Filter – Pre-benadrukt het geluid, dat nodig is voor FM-uitzendingen.

 • Flexibele uitgangen – Flexibele uitgangen betekenen dat OmniaSST zowel het voorbelichte als het niet-benadrukte geluid kan uitvoeren, of het vooraf benadrukte geluid en een gedeeltelijk afzonderlijk verwerkt streaminggeluid.

 • FM Stereo Encoder – De software FM stereo encoder genereert een hoogwaardig MPX-signaal inclusief stereo-informatie, die rechtstreeks in een FM-zender kan worden ingevoerd.

 • FM RDS Encoder – De software RDS encoder maakt het mogelijk om RDS tekst uit te zenden zonder gebruik te maken van een aparte hardware RDS encoder.

 • Composiet clipper – De composiet tondeuse in OmniaSST kan meerdere dB’s extra luidheid uitpersen met de hoogste geluidskwaliteit. De stereo piloottoon en het RDS-signaal worden niet beïnvloed door dit filter en de bovenste en onderste zijband zijn perfect symmetrisch, dus het MPX-signaal dat eruit komt, voldoet perfect aan de luidheidsnormen.

 • Itu-R. BS-412 Limiter – Verplicht voor verschillende Europese landen. De BS412 begrenzer in OmniaSST heeft vrijwel geen effect op het geluid (geen extra clipping, geen pompen, geen gain riding), maar houdt het uitgangsniveau toch op het toegestane maximum.

 • ITU-R SM.1268 Clipper, Multipath Clipper – OmniaSST bevat een ingebouwde softwaregebaseerde exciter en spectrumanalysator, die worden gebruikt om te analyseren hoe het uitgangssignaal eruit zal zien na FM-modulatie. De spectrumanalysator wordt in meerdere fasen teruggevoerd naar de tondeuse om het resulterende spectrum zeer nauwkeurig te regelen, strikt te houden aan en zelfs te overtreffen wat ITU-R SM.1268 aanbeveelt.